In English | Sisukaart | Täppisotsing
Avaleht
     >Avaleht  >Eesti Muusikakoolide Liit 20 


Eesti Muusikakoolide Liit 20

27. novembril tähistati üle Eesti ühiskontsertidega muusikakoolide liidu 20. tegevusaastat. Tallinnas toimus sel puhul kontsert Hopneri Majas, kus esinesid ühiskontserdiga Tallinna, Lasnamäe ja Nõmme Muusikakooli ning Tallinna Muusikakeskooli noored muusikud. Kavas oli nii klassikaline kui kaasaegne instrumentaalmuusika solistide ja ansamblite esituses. Noored, andekad muusikud pakkusid mitmekesist ja väga emotsionaalset kontserdielamust.

Eesti Muusikakoolide Liit (EML) kutsuti ellu 27. novembril 1993. See on organisatsioon, mis ühendab 84 muusika- ja kunstikooli üle Eesti ning seal leiab tegevust üle 10 000 noore muusikahuvilise. EML korraldab ja koordineerib liikmete muusikahariduslikku töö- ja kutsealast tegevust, tellib muusikahariduslikku õppekirjandust ning osaleb arengu- ja õppekavade koostamisel.
Muusikakoolide osa muusikalise alushariduse andmisel on olnud mõõtmatult suur. Eesti muusikakoolidest on võrsunud tippmuusikuid nii klassikalise-, jazz-, pärimus- kui popmuusika zanrites, saanud väljaõppe õpetajad ning sealt on kasvanud asjatundlik kontserdipublik.

  © 2010   Tallinna Muusikakool,  Narva mnt. 28,  10120 Tallinn       telefon: 6 485 819       e-post: info@mk.edu.ee